Konco - Konco

Tuesday, December 20, 2011

Cover Malu Dengan Cara Cool




Hampeh tol la. Aritu aku pergi SACC Mall, Shah Alam. Saje jejalan pastu nampak satu pertandingan Kucing Antarabangsa. Mak aaih..banyaknye kucing pelik2 kat situ. Siap ada kucing yang xde bulu dan macam2 lg.

Tapi post kali ini xde kaitan dengan kucing pun. Haha. Nak dijadikan cerita, aku pegi ngan member aku. Singgah kat 1 sangkar kucing parsi.

"Gile lawo dowh kucing ni Lie", kataku kepada member aku seraya sedikit membongkok utk lihat kucing tu lebih dekat. huhu

Banyak gak la sesi perbualan kami last2 aku senyap utk ambik gambo kucing tersebut. Snap! Snap! Snap!. Nampak sekor kucing muka macam bulldog. Whoaa!! aku letak tangan atas bahu member aku dan tarik leher dia dengan kuat utk tengok kucing tu.

"Lie, tgk ni kucing ke bulldog ni?", aku bertanya.... Senyap je member aku ni. Tp bila kau toleh.. adoi!! Sape ni? Sape niii?? aku xkenal pun sape yg aku tarik tu. Hukhukhuk.. silap tarik orang daa..Adoyai.

Terasa bodo gile aku time tu. Mamat tu lak sengih2 je sambil diperhatikan awek dia. (Aku rasa la). Hampeh ko Lie, kot ye pun bgtau la kalo nk gerak, kan da termalu. Huhuhu.. Tepakse la aku buat2 cool ckp "sori bro silap org plak". Kebetulan Lie call aku tanya aku kat mana so cepat2 aku jwb call n blah...dem!!..huhuhu

Moral of da story, jangan men tarik je leher orang. Haha. Sampai skg aku msh duk tringat2 insiden kurang manis tu. So tercipta la beberapa idea utk dikongsi bersama sebagai cara nak cover malu. Sape tau korang kena nanti. ahhaa.

Tips Maro:

1. Kalau anda diketawakan rakan kerana tidur di ofis sampai terkeluar air liur basi, anda hendaklah bangun dalam keadaan separuh sedar kemudian buat-buat seperti terkena sawan sambil keluarkan lebih banyak air liur. Dijamin rakan anda akan panik dan berhenti ketawa.

2. Kalau anda tersilap tegur orang yang tak dikenali, teruskan menegur dan keluarkan duit seperti anda berhutang dengannya. Mesti dia akan mengaku anda kenalannya.Tapi aku xgunakan tips ni aritu. Can be considered as alternative tips la. ahaha.

3. Jika anda ditegur rakan kerana zip seluar terbuka, (bagi kaum2 adam terutamanya) jawablah dengan selamba kucing bahawa "inilah gaya fesyen terbaru"ataupun katakan bahawa zip itu rosak sambil berfalsampah "biar rosak zip, jangan rosak akhlak!".:D

4. Kalau anda bercakap seorang diri kerana member tertinggal di belakang, jangan panik! Teruskan bercakap dan ketawa seorang diri seperti pontianak harum sundal malam sambil menyumpah member anda. Tiada orang yang akan gelakkan anda kerana menyangka anda ada masalah mental yang kronik.

5. Jika anda tersalah masuk tandas wanita, apa yang perlu anda buat adalah buat muka gelabah biawak dan cemas kalau boleh beraksi macam biawak sambil berlakon ingin mencari isteri yang masuk tak keluar-keluar selepas sejam menunggu.Selamat mencuba.

Maro says: "Malu separuh daripada iman"

2 comments:

  1. hua..hu aku penah tidoo...bangun pening2 depan sorang ni...huhu MALUU

    ReplyDelete
  2. hahah aku tau sape sorang tu. haha

    ReplyDelete

Pages

Bon Anniversaire!!

Daisypath Happy Birthday tickers