Konco - Konco

Thursday, September 13, 2012

Tribute to Haze : Road to Cardiff


Trututut!! Trututut! (bunyi telepon)

Am: Hello..


Ash: Hello Am, bizi tak?

Am: biase je, tgh standby slide meeting

Ash:
nak mintak tolong bleh?


Am:
apa?


Ash:
lupe esk last day untuk Haze kan? tolong lukih gambo leh x?


Am:
Glup!..tgk lar..nanti nak try

aku memang suka melukis (sebenarnya 'conteng' bkn lukis) time2 bosan. Aku conteng2 ikut suke ati aku. Tapi aku bukan pandai melukis mcm kawan aku Danial Haikal or orang lain. So bile tetibe arini opismate mintak tolong lukis..aku cuak!


sebab?

sorang staff unit aku akan fly ke UK untuk sambung study so aku kene lukis gambar semua ahli unit aku. Kirenye wat cenderahati kat dia la ni. So contenglah aku...



#1: Sesi pinjam-meminjam

Ini apparatus2 yang aku gunakan.
a) Pensel 2B dan Sharpener - aku pinjam member aku punyer (Shafi)
b) Pen Artline200 - pinjam Ash punyer
c) Pemadam - amik Aza punyer
d) Pilot 'SignPen' - yang ni je aku punye. Aku gunakan untuk sign dokumen sebenarnya.

Kenapa semua benda nak pinjam? sebab aku jenis suke hilangkan barang. Xpernah kekal lama.
so macam biase..aku mula dgn sesi sketching2. (sambil blur dan xtau nak buat caner)



#2: Cari idea..


Lukis2 dan jadilar camni. Aku rasa malu betol nak emel kat Ash. Dalam ati aku pikir mesti dia kata "ek eleh..cani jek. Buang masa aku jek mintak"


#3 Dah siap! Buruk btol! Teke mana 1 gambo aku

Done!. 6.23 petang (aku balik lambat sket, buat menda ni) aku emel kat Ash. (Dia da lama balik). Dan.. pagi ini aku bukak emel dapat emel dari dia. Gambar smalam selepas di'kaler'kan oleh Ash.
TERBAEKK!!! (terbaik maksud aku bile dia kaler..bkn puji lukisan haku ye)

 Ini yang aku nak kongsikan sebenarnya. Lawo betel Ash kaler!! (bagi aku..ia lawo)


#4 Finale. Katanya kaler pakai Adobe Photshop. Aku xreti T__T

Itu je. Bukan niat nak menunjuk tapi berkongsi apa yang aku conteng (1st time) dan Ash touch-up. Huhu.



Maro said: "All da best Haze. Selamat berjuang di Cardiff nanti. Mai jersey Cardiff selai!!"

12 comments:

  1. really admire your variety of skill....as expected from PTD...no jokes..true fact.

    ReplyDelete
  2. no matter what, still i take it as your jokes.

    in easy word, people said 'nganying'. wohoho

    ReplyDelete
  3. hishhh....hishh..hish...

    misinterpret...

    ReplyDelete
  4. hehe.. kw xpandai melukis mcm demo D

    ReplyDelete
  5. hebak demo.....kirim salam kat ash tuu...

    ReplyDelete
  6. haha..jerit jela. ash sebelah bilik ko je kot, haha

    ReplyDelete
  7. sharpener shafi mcm i nye sharpener je? i wasiat kat dia ke? haha.. btw, nice la gmbr tu...serius, nice work by u and ash.. :) kim salam kat ash je..

    -dr bekas jiran dpn blk ash-

    ReplyDelete
  8. Ina,
    owh itu sharpener u dulu ka?? haha.. i xtau.
    beres..nanti i sampaikan kat Ash.

    bila mau melawat MOF?

    ReplyDelete
  9. buruk la dah kaler..puihhh!!
    siap salah kaler tgn suzi lagi ahahaha

    hangin aku nih dah bape minit xlepas2 lagi letak komen. igt aku robot hape. disable je la kotak komen tuh *hangin sbb tgh bizi tp sibuk nk reply comment pastu xlepas2 pastu hangin sensorg*

    -SeliparPutus

    ReplyDelete
  10. SeliparPutus,

    Hahaha.. sabo2. Xtau nape ada mintak password. Cane nk remove part mintak password sebelum send komen tu eh?

    ReplyDelete
  11. cek kat setting la maro..sian selipar putus..haha..

    ReplyDelete
  12. huhu..kurang rajin (malas) la nk check

    ReplyDelete

Pages

Bon Anniversaire!!

Daisypath Happy Birthday tickers