Konco - Konco

Wednesday, June 18, 2014

FIFA World Cup 2014 vs Syaaban vs Ramadhan 2014


Dah banyak hari Piala Dunia 2014 kat Brazil start tapi aku baru nak tulis pasal kejohanan ini. Hehe.
Tak ada apa pun sebenarnya. Kalau tahun2 sebelum ini England adalah pasukan nombor 1 aku..
Tahun ni aku tukar kepada Jerman.
Bukan jadi lalang. Tapi sebelum2 ini pun..England no 1 dan Jerman no 2 dan Holland no 3 (Banyak la ko punya dan. Pahal x sokong je semua??)

Yela nak sokong team MALAYSIA kita kat WC tak kesampaian lagi. Mungkin tahun 2018 kot. 
Siapa tahu kan...(optimis....:)


Tapi sebenarnya...selain demam WC ni...kita sebagai umat Islam khususnya, ada benda yang lagi penting dari kejohonan itu.
Kita dah berada di pertengahan bulan Syaaban. Bulan yang penuh barakahnya. Bulan persediaan untuk kita hadapi 1 bulan yang sangat penting yakni RAMADHAN AL MUBARAK.

So..pesanan untuk diri sendiri dan juga sahabat di luar sana...bola2 jugak...jangan lepaskan peluang yang Allah berikan pada kita ini. Bangun nak tgk bola apakata buat sunat tahjud dulu.
In Sha Allah..sama2 kita manfaatkannya.

Maro said: "Tak tau kenapa WC tahun ni aku tak eksited sangat. Tengok takpe..tak tengok pun takpe (tggu result esknya).. Faktor perbezaan masa barangkali...dan aku berkerja"

6 comments:

  1. Satu perkongsian dan nasihat yang baik. In Sha Allah..sama2 kita manfaatkannya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon,
      In Sha Allah..sama2 lah kite :)

      Delete
  2. rajin singgah la blog arjuna... tak pun add yahoo messenger gagak_reven@yahoo.com.my :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ajuna,

      Will do. In sha Allah. YM ada lg ek skg? huhu..dah lama xbuka YM aku

      Delete

Pages

Bon Anniversaire!!

Daisypath Happy Birthday tickers