Konco - Konco

Monday, March 14, 2011

Congratz Datuk LCW
Itulah yg boleh aku katakan sekarang. TAHNIAH!!.


Final Kejohanan Badminton All England 2011 pada malam tadi akhirnya menyaksikan kehebatan wira kita Datuk LCW menewaskan seteru utamanya Lin Dan. Dalam tempoh kira2 52 minit, wira negara kita ini dinobatkan selaku juara dengan catatan 21-17, 21-17.


Memang puas hati aku. Sedikit sebanyak kemenangan malam tadi membuktikan kepada semua pengkritik2 LCW bahawa LCW mampu menewaskan Lin Dan. Ada kata2 sebelum ini yg menyatakan LCW boleh menang semua final dengan syarat tanpa Lin Dan. Nak dijadikan cerita pulak...Terbuka Malaysia 2011. LCW menang bila Lin Dan tarik diri dan xmasuk final pastu bila kedua2 mereka jumpa di final Terbuka Korea 2011...LCW kalah. Aku setuju dengan tindakan LCW selepas match tersebut when he just said "No comment".


Iya lah, kebanyakan player bila dah kalah selalunya menyalahkan orang lain. Salahkan jurulatih, salahkan persatuan dan macam2 alasan lagi. Tapi tidak bagi LCW. Human being. Sapa main bagus, dia menang. Dia kini tanpa jurulatih kesayangannya tp dia boleh menang.....dan yang paling penting adalah menang ke atas Lin Dan di ALL ENGLAND!. Satu momen yang kutunggu sejak dulu lagi. Harapan selepas ini, LCW terus buktikan dia mampu tutup mulut Lin Dan di kesemua final kejohanan utama. Iyalah kalo tak, makin seronok la jagoan China tu bukak baju bila habis game. Tp malam tadi tak bukak baju kan??..hahaha


Kepada pasangan beregu utama kita pulak, mereka boleh menang malam tadi. Kemenangan yg akan memastikan rakyat Malaysia berbangga jika 2 final kita gapai. Tapi kegopohan mereka meleburkan segalanya. Tapi xpe, harap kekalah itu memberi pengajaran berguna (da banyak kali daa) buat mereka. Hanya yang terbaik layak final dan pemain terbaik dikalangan terbaik akan menjadi juara. So mereka tetap hebat. Idup MALAYSIA!!!


Maro said: "Yakin kita boleh dan jgn layan tohmahan orang...dats da key!"

No comments:

Post a Comment

Pages

Bon Anniversaire!!

Daisypath Happy Birthday tickers